Sarapan lagi

Mmmm bercakap soal sarapan nih….hehe walaupun tak di nafikan ana ni gemar cooking2 tapi kadang2 tu terbantut juga idea ni nak masak apa saban hari. Jika selalu makan yang sama kita boleh bosan juga kan? Sebab tu nak kena selalu belajar dan mencari resepi hihišŸ™‚

Biasanya kalau nak cepat kami makan emping jagung je dengan susu segar. Alhamdulillah susu segar di sini rasanya lebih enak. Ahna sendiri sekarang dah tak minum susu tepung sejak umur setahun dahulu. Ana cuma berikan susu segar yang dibeli dalam kotak yang 1 liter tu, then panaskan bila di minta. InsyaAllah lebih mudah dan khasiatnya juga lebih bagus.

Untuk sarapan beberapa hari lepas, kami makan roti kurumi (walnut) bersama dengan kari udang. Actually kari yang masak untuk dinner tapi sebab berlebihan buat rotilah pulak jadi teman cicahnya… Cara buat roti kurumi ni senang je, campurkan semua bahan2 yang diperlukan then tekan on pastu cukup 4 jam roti siap… Bingung antum baca penerangan ana ni agaknya kan? hihi…Sebenarnya ana guna bread maker . itu yang bunyi macam senang kalau kena uli sendiri mmmm macam susah je kan?

kurumi pan to ebi kare desu

Sebenarnya di sini agak susah untuk bertemu dengan roti2 yang halal dan boleh di makan. Kebiasaanya sebab emulsifier nya daripada khinzir. Jadi suami belikan ana breadmaker supaya dapat buat roti sendiri. Alhamdulillah banyak gunanya dan manfaatnyašŸ˜€

This entry was posted in DIARI KEHIDUPAN KAMI and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s