happy birthday to ahya

Harini 25 Ogos bersamaan dengan tarikh kelahiran ahya safiy (anak kedua kami). Genaplah setahun sudah ahya melihat dunia yang fana ni. Moga ahya akan selalu dalam lindungan Allah daripada syaitan yang direjam dan bakal menjadi mujahidah solehah(juga doa ummi dan babah buat kakak ahna)…ameen..

Kebetulan semalam ana dan suami ke Korakuen Garden piknik😛 …tak sangka tarikhnya sama dengan tahun lepas pulak sewaktu kami jalan2 amik angin bersama rombongan natsu gathering dari tokyo… 24 Ogos…hehe…mulanya ana tak perasan tapi suami yang tiba2 ingatkan—-> memang pakar bab ingat tarikh ni 😛

Saje ana tgk2 gambar lama masa ahya masih kecil. Besarnya dah anak ummi…

ahya sejurus lepas dilahirkan

5 hari setelah kelahiran

setelah hampir seminggu di hospital babah datang jemput ummi

aaa…ngantuknya… (summer)

mmm…selesanya (winter)

dah beberapa bulan dah time ni (spring)

keluar jln2 dengan babah, kakak dan mok (mok dtg jepun masa ni-haru)

ahya duk atas boyan mainan

ahya latest semalam 24 Ogos..dah ada gigi 2 batang, satu atas dan satu dibawah. Boleh memahami isyarat seperti “duduk”, “meh sini”, “nak…?”, bergerak bebas dan mula belajar berjalan… 🙂

ahya dan babah..sama tak muka kami..hehe

lokasi:korakuen, satu hari sebelum ahya lahir;)

This entry was posted in DIARI KEHIDUPAN KAMI and tagged . Bookmark the permalink.

3 Responses to happy birthday to ahya

  1. abu says:

    comelnya ahya..macam ummi dan kakak nya laa..happy besday ahya safiy:)

  2. dewi says:

    kawaiiii

    happy b’day ahya chan
    semoga berkah usianya, taat kepada Rabbnya menjadi qurrata a’yun ummi dan abu juga orang2 disekitarnya aminnnn

    wiiii sudah besar minta adik ama ummi dan abu yaaa hehehehe^^

  3. hana says:

    alahai cutenya dak ahya ms bby yerk! epi besday kat ahya! moga makin bijak!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s