kongsi juadah sikit…

Rasanya tak terlewat lagi kot nak berkongsi juadah berbuka sempena Ramadhan yang baru sahaja berlalu hikhik… Tambahan pula puasa masih berbaki (bersama suami mengerjakan puasa 6 syawal). Teringat ketika Ramadhan pagi2nya terasa meriah dengan sahur kemudian, solat then matsurat…inilah waktu terbaik untuk meneruskan xtvt seperti itu agar tarbiyah Ramadhan itu terkesan dalam hati dan mampu membawa insan untuk terus istiqamah beramal dengannya..🙂

Untuk iftar petang ni tak pasti lagi nak masa apa. Maaflah pada teman2 yang mengunjungi blog ana ni jika tak banyak update yg ana buat sepanjang bulan lepas. Benar2 tak cukup masa. Banyak taklifan yang mengejar diri…huhu. Okes jomlah cuci mata  dulu..😀

cara berlauk

cara manis

murtabak

buah melaka perantau style

laksam,ulam-ulaman, cili dan belacan😛

karipap keledek

mee sup tulang

trifle : jamuan iftar bersama kanak2 yang berpuasa🙂

hehe…orang biasanya update menu setiap hari tapi ana update seme skali gus. Yang tak sempat snap tu memang tak adalah gambarnya..ni pun beberapa sahaja yang sempat untuk di kongsikan.  Ana tak sertakan resepinya kat sini. Sebab just nak share pics je…🙂

This entry was posted in DIARI KEHIDUPAN KAMI and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to kongsi juadah sikit…

  1. jaja says:

    assalamualaikum kak ct… bakar kuih cara dlm apa erkk.. bawak cetak dr melesie kah

  2. ctaf05 says:

    hajar kct gune takoyaki punye bekas. yang letrik tu…hehe senang tak??🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s