~ My surprise birthday’s Majlis ~

Bersamaan 20 Oktober lepas huhu ana menyambut ulangtahun kelahiran yang ke…alah…tua dah. Huhu…Usia memang sentiasa akan memakan diri kita kan. Sedar tak sedar makin kita bertambah usia dan diraikan makin dekatlah kita pada pengakhiran kehidupan didunia ini. Kalau mahu dihitung segala amalanku…mmm…terlalu banyak compang-camping dan kurangnya. Moga keberkatan Allah berpanjangan buat kami sekeluarga serta mendapat rahmat atas setiap yang kami lakukan.Ameen…

Pada malam 20 hb lepas akhi bawa ana ke suatu tempat, home center. Katanya nak beli rak kasut. Tapi terbeli benda lain pulak. Jazakallah abang atas hadiah yang diberikan. Nanti Siti buat jikken ye😛 . Hadiah apa rahsia hihi… pastu suami bawa makan ke restoran pasta. Namanya ana dah tak ingat… hehe…

Terlupa benar bawa kamera malam tu. takde rezeki.Tempatnya cantik dan yang  paling nak share ialah makanan dia. Kami makan seafood je. Mula2 ana xpasti apa betul ke boleh makan. Tapi apa yang paling terharu ialah bila pelayan dan Chefnya turut bertemu kami untuk menyatakan apa yang boleh  dan tidak boleh untuk dimakan. Yang ada letak serbuk lembu pun dia cakap dan dia tak cadangkan utk makan. Selain menu order kami juga boleh ambil buffet tapi disebabkan pilihan yang boleh makan tak banyak, maka chefnya pun buatlah menu khas untuk kami yang boleh dimakan. MasyaAllah hebatnya layanan depa kat sini. Sangat2 terharu dengan perancangan suami bawa ana ke  sana. Kami ada snap gambar tapi dalam Handphone… best sangat & hopefully dapat pergi sana lagi. Pelayannya tanya arigatou dalam BM ape. So kami cakaplah terima kasih. Sebelum balik tu dia duk asyik cakap terima kasih je…nihonjin2….suka cara depa..

update—> godek2 handphone dapatlah gambar sikit malam tu. tapi agak kaburlah. Tengok jelah ye.

apetizer; keledek manis, ikan dan salad

special cooked for us; salmon, pumpkin, mushroom, black&green olive in olive oil, kupang might be? and salad

same dishes but different angle

main menu ordered by him—> so~ special, delicious and healthy🙂 – rice topping with seafoods like shrimps, scallops and so on

Aglio Olio spaghetti with eggplant —> oishikatta desu..😛

fruits as the end of our dinner served by them.

Sorilah bahasa rojak. Next malam tadi.Huhu….ada beberapa dara pingitan datang rumah tengah2 malam. Hehe…ade ke patut kata datang nak makan…hehe…langkah kanan ana  masih belum masak masa tu. Tapi alih2 depa ni balik tak sempat makan pun..😛 . Kepada Hajar, ina, za, eah, nadiah  dan iha, terima kasih banyak2 atas sambutan yang spesel untuk akak. arigatou ne…

cheesecake yang creamy dibuat oleh adik2 ku..

dapat bunga yang sangat cantik  dan sekeping kad.

hehe potong kek sikit

masa ni ina try nak buat lagu besday kat ana guna piano ahna…huhu dengarkanlah😛

ha…time ni ina dah berjaya dah…tere3x…

This entry was posted in DIARI KEHIDUPAN KAMI and tagged . Bookmark the permalink.

7 Responses to ~ My surprise birthday’s Majlis ~

  1. wani says:

    ct.. happy belated birthday..yang ke berapa dah? mesti suku abad ni…..abehafis nye birthday 21 oktober…dekat2 rupenye ngan ct🙂

  2. syazwaniadnan says:

    sanah helwah k.ct..
    happynye bile ade yg igt🙂
    semoga dirahmati Allah ye kak ^__^

  3. chikinkatsudon says:

    nama restaurant tu Cannery Row…kalau betul lah restaurant tu yg pergi, patut kena bagi kredit kat saya ni..hahah

    ~arief~

  4. ctaf05 says:

    to kak wani n wani (hehe dekat2 name tu), terima kasih..ameen…
    to arief, aah abg athif kata dia tanya arief…huhu nak bagi ape ye nih …:P

  5. abu says:

    thanks arif..malam tu siap call lagi nak kakunin menu boleh makan..hihi, tapi bagus staf2 dia..chanto bagi tau yang mana boleh dan tak boleh, siap bagi lagi free menu viking macam yg ct tulis:)

    thanks sekali lagi semua..happy belated besday zaujahku sayang

  6. fami says:

    wah2 bestnye~ fami mewakili semua warga kat malaysia mengucapkan slamat hari lahir smoga panjang umur, dimurahkan rezeki..

  7. k.ina says:

    alahai lamanyer ttak jengah sini… byk yg ketinggalan…😀 epi belated besday ct! amboiiii meriahnyer draikan! tahniahh!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s