Jom tengok padi kat Jepun

Mase ni kami pi umah zakiah and husband untuk open house depa. Depan je umah tu ada sawah padi yang menguning. Betul2 tepi jalan. Mula2 sampai sini dulu memang rasa cam Subhanallah…menarik betul…tepi jalan2 besar tu biasa je ade sawah padi. Kat sini asal ada tanah je depa tanam padi. Kat kawasan umah ana ni pun banyak bendang2 padi walaupun bukanlah kawasan perkampungan.. huu~…

pokok padi

saujana mata memandang

bile boleh tuai ni???

gambar bersama🙂

Info tentang beras jepun ni ana tak berapa ada maklumat sangat. Sebab tak berapa minat makan beras jepun. Satunya sebab dia mahal…😛 hehe … tapi sebenarnya sebab rasa lainlah…tak kena bila makan dengan lauk pauk malaysia. Kalau nak makan dengan lauk pauk dia memang best. Kat umah ada beras jepun tapi x selau masak. Gune bila rasa nk makan style jepun je.. Ini pun, skill masakan sini masih tak belajar lagi. Usahkan nak asah, nak start pun belum😀 . InsyaAllah sedang ke arah itu.  Baru merisik2 resipi jepun la ni😉

This entry was posted in DIARI KEHIDUPAN KAMI and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s