Oishii Pumpkin bread…hmmm~

Harini akhi takde…gi tokyo ada meeting. InsyaAllh esok mlm balik. Tadi ana seperti biasa ada kelas nihonggo sampai jam 11.30 pagi. Then ke supa beli bekalan sepanjang ketiadaan suami di rumah nanti. Baliknya setelah solat zuhur suami berkemas2 sebelum bertolak ke airport sebab flight jam 3.30 petang.

Tengah2 duk sibuk kemas2 tu tiba2 ada orang tekan loceng umah.  Macik yang janji nak buat roti aritu. Tak teringat rupa2nya akhi ada cadangkan buatnya hujung minggu. UUUhhh~ camana buleh lupe. Macik tu datang nak tanya bila nak start bt. Aduh!…lupa bangat… disebabkan suami sibuk masa tu dan xde pula dirumah sampai esok, kami kemudiannya tangguh minggu depan…rasa bersalah sangat2 ana…macik, gomenne..

Sebenarnya bukannya takut tak buleh faham bila dia tunjuk cara nak buat roti tapi bimbang bila tang nak bermesra tu . Tak pandai nak cakap nanti sian dia tak buleh nak berbual2.  Walaupun rasa excited yang begitu tinggi nak buat roti ni😛 , tahan jelah….hihi. Tunggu akhi ada, senang sikit  ada intepreter.

Sedang duk surf internet kira2 4 jam setelah kehadiran macik tu tadi tiba2 ada lagi orang tekan loceng. Alahai sape lah pulak datang petang2. Biasanya tak ramai tetamu umah ana ni.. hehe😀 . Bila buka pintu rupanya macik tadi tu datang. Tapi kali ni datang bawa roti…hu~…dia suh makan panas2. Dia buat roti labu (pumpkin bread).  Hebatlah macik ni… Ni yang rasa tak sabar nak menuntut ilmu nih hehe😀 . Jom tengok roti labu ni nak?

ada cam bentuk pumpkin tak…kreatif kan?😉

lagi satu pumpkin berbatangkan badam…🙂

ada inti dalam setiap bahagian

Lepas ni kena korek ilmu macik ni banyak2 hehe..baiknya ajak buat roti sama2…insyaAllah macik nanti ana menyusul ye…mata raisyu😉

This entry was posted in DIARI KEHIDUPAN KAMI and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s