My office time

Sebelum ni ana pernah kata masuk ofis selepas subuh then terus kerja non stop hingga pkl 12 kan… ingat tak?  so, insyaAllah nak cerita tentang tugas ana kat ofis ni. Ana part time  hari Jumaat saja. Satu hari seminggu, lebih kurang 6 jam sehari. Selain daripada ni ana part time juga tapi biasa on off masuk ofis (kerja tak banyak). Cuma hari Jumaat ni ana kena concentrate lebih sikit.

Mula2 dulu taihen jugaklah :)  sebab lepas subuh kan. Anak2 lagi kadang2 dah terjaga nak itu dan ini. Kena pastikan mereka ok  juga sebab bila ana mula kerja ana dah tak dapat tumpu perhatian pada mereka. Tapi alhamdulillah kadang2 akhi tolong jagakan anak2 sebelum pergi lab. Kalau dah time dalam pkl 930 am akhi gi lab dan tinggalkan anak2 pada ana sambil2 ana  berkerja tu…taihen deshou!😛

Walau bagaimanapun sekarang alhamdulillah anak2 tak banyak ragam sangat. Kebetulan tempat kerja ana ada TV jadi boleh bagi tengok cite kanak2. Bagus rancangannya ada nanyi2 lagu yang comel, belajar eigo dan nihonggo… ~tanoshikatta~.  Sambil ana berkerja tu kadang2 blh juga layan ahna wa ahya ikut rancangan tu. Kebetulan bila akhi tinggalkan anak2 pada ana, boss xada atau erti kata lainnya selalu boss keluar ofis lbh kurang jam 9 pagi then balik2 je pkl 12 lebih. Mmmm…blh katakan ofis tu ana dan anak2 jelah yang ada. Boss ana tak buat kerja. Dia manager & urus perkara lain. Ana sorang je yang kerja. Sebab tu xpe kerja ngan anak2 asalkan kerja siap dan dia tak tertunggu hasilnya. Sebab bila pkl 12 boss akan masuk ofis semula untuk ‘angkut ‘ hasil kerja ana tu untuk dipasarkan atau dihantar ke tempat pemborong😛 .

ahha~ ni serba sedikit hasil  kerja ana  sepanjang 6 jam di dalam ofis…

roll sosej wholewheat

wholewheat roll sosej- macam roll sosej biasa tapi ana guna tepung wholewheat campur dengan tepung roti

cheese tuna bun

cheese tuna bun – ana sprinkle sikit sama rosemary n parsley

cheese sosej bread

cheese sosej bread – macam roll sosej tapi rupa lain sikit plus cheese n sos cili

roll sosej

roll sosej- original recipe

tuna puff

tuna puff – filling with hot tuna mayo

hasil kerjaku (roti)

siap! – antara hasil kerja pada hari tertentu…nanti boss ana tolong bawa ni ke pembeli n pemborong😛

Mmm…nilah part time ana.  Di rumah sendiri🙂 . hihi… my boss is my husband, very nice n kind person… InsyaAllh kami siapkn roti2 ni untuk orang2 yang solat jumaat.  Simple je kerja ni tapi meletihkan juga ye… ~uhhu~.

Well that’s all the story of my baking time which is one of the xtvts in my busiest day in a week. 🙂



This entry was posted in DIARI KEHIDUPAN KAMI and tagged . Bookmark the permalink.

4 Responses to My office time

  1. Athif dan CT, sedap nampak roti ni. Boleh la order ke UK pulak. Boleh kembangkan bisnes…🙂

    • ctaf05 says:

      uhhu~
      x sampai UK lagi dah hancuss roti nye…jauh bangat..😛
      hehe tu kak wani tere masak..setakat roti musti leh buat kan kak wani kan??😉

  2. hana says:

    alhamdulillah bisnes bertambah maju! geram tengok roti2mu iteww ct! bila tak takyubin ke kanazawa nih! hihihi…

  3. fami says:

    wahh nanti balik malaysia boleh bukak kdai roti nih.. dah bermcm rupe dan jenis da nih.. tgk jek dah watkan kami org malaysia ni trliur.. gulp.. tp hanya mampu telan air liur..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s