Ichigo Gari

Sekarang sudah bermula ichigo gari rupanya. Dulu2 ingatkan masa musim bunga baru start tapi bila akhi call rupanya dah bermula dan berakhir bila hujung musim bunga nanti…naruhodo…🙂

ichigo

gambar yang beli…

Walaupun kedinginan pergi juga sekali ke sana. Lokasi terletak berhampiran Okayama Airport. Ramai juga orang yang datang tapi mostly nihonjin lah. kami je family gaijin (orang asing) kat sana. Sebenarnya beberapa minggu sebelum tu kalau nak makan ichigo ni selalu beli je kat market. Untuk bilangan tak sampai 20 biji harga dia dalam RM 15- 25 (¥300-500) .  sebab dapat makan sikit kami pun decide pergi ke sana. Seorang masuk kena bayar RM 75 (¥ 1500)then makanlah sebanyak mana yang nak selama 40 minit gurai. Alhamdulillah puaslah rasa. Dah balik dari inchigo gari ni takdelah rasa nak makan lagi stoberi😛

Ana x sempat ambil gambar dlm kawasan penanaman tu. Sebab nak kejar masa hihi :P  lagi pulak berkecah sikit sebab kena pegang bekas yang ada susu pekat (buat cicah) …belengas sikit tangannya.  So just share gambar yg ada saje ye.

ahya ichigo

hai…saya suke sangat makan buah ni. kalau bagi sebiji kat saya tiba2 je nanti hilang masuk mulut…hikhik😀

This entry was posted in DIARI KEHIDUPAN KAMI and tagged . Bookmark the permalink.

3 Responses to Ichigo Gari

  1. wani says:

    waah.. hantu stoberi.. anak2 pun sama ak? kalu tak berebut ummi ngan anak2 nanti.. hehehe.. aisyah n imran pun hantu buah… cicah dgn susu pekat tuh, resepi ct sendiri ke? hehehe.. susu pekat tuh.. susu yang selalu wat air teh tuh ke ?

  2. ctaf05 says:

    kak wani ape resipi nye…?
    huhu xdelah.Orang jepun memang stail mkn lagu tu. Siap dan ada tiub2 susu pekat tu khas buat makan dengan stoberi ni. aah memang susu pekat biasa kita buat air tulah kak

  3. fami says:

    huhu.. merah pekat kalernyer.. tringat time kat syria dulu.. beli strawberi byk sgt sampai tak termakn.. at last buat jus jek.. blend byk2.. kebun strawberi tak pg pulak.. tp kebun ceri pgl la..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s