Order

Bismillahirrohmanirrohim…

Minggu ni penuh order yang perlu disiapkan..Mmm xde iklan apa2 pon tapi alhamdulillah Allah bagi rezeki. Dolu2 buka gerai nasi lani buka kedai roti n kek lah pulak. Tutup bisness nasik2 ni kes beras siam dah xde…adakah kami kena makan beras jepun vs lauk pauk melayu…alahai…xkenanye rase…tapi kalau dah memang suratan yang tak biasa pun boleh jadi biasa kan😀 .

Ana dapat tempahan dari orang indonesia yang nak pi ski. Kebetulan Akak ni dah nak kembali setelah selesai projek dia di sini selama 4 bulan gurai. Sebagai meraikan teman2 yang lain  dia orderlah dari ana. Siapalah yang telah mempromote ana kat orang Okayama nih:-/ . Jazakumullah padanya/mereka🙂

Ibu Tertia order muffin pisang (30), muffin choc (30) dan roti tuna cheese (30).  Then teman akhi dari Nigeria order muffin choc pisang(20). Pastu ibu Tertia ni order lagi untuk labmate dan sensei dia muffin coffee choc(10), brownies choc strawbery(10), roti tuna cheese(10), roti sosej cheese (10). Ayyo…time prepare entry ni kepala rasa pening2 gitu (:|  Jom nengok hasilnya..pening ana masa ni..cam nak pitam pun ada…jzkk pada abang yang sudi tolong..iro iro arigatou ne..

order1

Keseluruhan before packing

order1pekkecik

Setelah masuk packing kecik2 buat omiyage (buah tangan)

order1pekbesar

Sebelum serah pada tuan empunya diri (ibu Tertia)

Next…

muffin choc pisang

Siap baking..tunggu sejuk sikit sebelum paking

order2pek

okes cukup2 20 biji masuk dalam🙂

Next…order3roti

roti

order3brownies

tak best gambar ni huhu…bekas dah salotip..xleh nak bukak dah..– tiru cara kak ina deco…hehe tapi tak cantik cam akak punya .

order3muffin

muffin…

Semua tu ana masukkan sekali dalam beg kertas yang very presentable. Mulanya nak letak gambarnya tapi macam entry ni banyak sangat gambarnya. Cukuplah dulu ye…

This entry was posted in DIARI KEHIDUPAN KAMI and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s