Breakfast

bismillahirrohmanirrohim…

Garlic bread with mushroom soup and Coffee Radix

breakfast

our breakfast- easy & yummy

Harini awal2 dah defrost ayam lepas subuh. Gara2 nak buatkan mushroom soup yang menjadi kegemaran ahna wa ahya. Rasa2 ana sepengalaman ana bikin sarapan buat mereka inilah yang agaknya mereka makan sampai tak mau berenti.Start sarapan bersama  sampai babah dah pi lab pun masih minta ummi tambahkan bowl demi bowl. Akhirnya sebab mngenangkan kain yang perlu di jemur dan tetamu yang bakal datang tepaksa stopkan depa makan😀.  Bagi antum yang anaknya kurang mau makan mungkin blh cuba. Resipi macam yang dah di post sebelum ni ye.

mushroom soup

oishi mushroom soup- tottemo mcm pizza hut. Pada yang xmau pegi atau boikot ke bulehlah buat sendiri je..kantan desu!

Garlic bread ni pulak sangatlah di gemari akhi dan ahna wa ahya. Tengah2 ummi toast pun depa dah makan yang sedang dihidang (b4 kami sama2 bersarapan)😛 . Tapi yang peliknya ahna ni suke makan tengahnya saje. Yang kulit dia crunchy tu dia tak mau. Jadi lepas dia korek yang tengah tu dia letaklah balik. heheh..😀 kami lah yang kena habiskan part dia tu.

garlic bread

my style of garlic bread

Sebenarnya ana cari2 juga resipi garlic bread ni. Tapi mostly jenis yang mcm renyah juga nak buat. Disebabkan nak sediakan something yang cepat, mudah dan taste ok, ana try adjust sendiri je. So this is my version of garlic bread🙂

Bahan2:

  • Roti France – anytype, kalau xde gune je apa2 roti yg mau😀
  • Butter
  • Garlic Powder
  • Dried parsley

Cara2

  1. Potong roti menjadi slice yang dikehendaki- ana buat kira2 kurang sikit dari 1 inci
  2. Sapukan butter pada kedua2 permukaan roti
  3. Taburkan garlic powder pada kedua2 permukaan- bergantung pada byk mana rasa garlic yg antum mahu
  4. Sprinkle dried parsley a bit on both side
  5. Then toast mcm biasa kat bread toaster ikut garing yg anda mahu. Jangan garing sampai jadi cam rusk lah😀 . Cukup sekadar crunchy di keliling buat a bit soft di tengah2 nya.
  6. Cicah ngan mushroom soup…subhanallah hebatnya keindahan makanan ciptaan Allah…

Jom try dan menambah2kan rasa syukur kita terhadapNya… Alhamdulillah🙂

This entry was posted in DIARI KEHIDUPAN KAMI, MARI CUBA RESEPI and tagged , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Breakfast

  1. Tho says:

    sedapnya~macam mana nk buat mushroom soup tu ye

  2. nampak best je…anak kite pon suke makan camni…

  3. ctaf05 says:

    mmm anak2 ni memang selera mereka susah nak ramal kan…

  4. ctaf05 says:

    kepada Thariq..boleh rujuk entry ‘western sikit’ yang ana dah letak sebelum tu. ada resipi buat mushroom soup.🙂

  5. hana says:

    ct, ader er roti french yg bleh makan? tgk mmg ade kat bakery…tp tk brani bli yg kat bakery tuh!

  6. ctaf05 says:

    Kalau merujuk kepada bahan yang terdapat pada plastik dia tu boleh insyaAllah.. cuba akk rujuk apa bahan yang dia guna.🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s