Ulang tahun ke 4

Tanggal 5 jun 05 tarikh yang sangat bermakna buat kami, alhamdulillah setelah 4 tahun mendirikan baitul muslim ini, allah kurniakan kami dengan pelbagai berkat dan rezki. 2 puteri, ahna (3tahun) dan ahya (hampir 2 tahun) menjadi penyeri2 yang menyejukkan mata kami. Segala cabaran yang datang  ditempuhi bersama, saling membantu, saling menyintai dan saling bertoleransi antara satu sama lain.

berdua

Makin lama mendirikan rumah tangga, makin byk yang dipelajari dalam mencari redha allah swt.Cinta yang makin kembang dan mekar ditambah pula dengan kasih sayang yang bertautan menjalinkan hubungan mahabbah dalam keluarga kami alhamdulillah. Ini rupanya ibrah dari cinta selepas perkahwinan yang berbeza dengan stereotype cinta hari ini, sebelum kawin bukan main itu ini, tapi lepas kawin kering ibarat perigi yang ketandusan air🙂

samurai

Mohon doa antum moga keluarga yang dibina ini menjadi kelaurga yang sentiasa diberkati lagi memberkati mereka sekitarnya.

canon24may 794

Sedar tak sedar sudah hampir 3 tahun kami di bumi jepun ini, satu pengalaman istimewa buat kami mengenali adik2, sahabat2 dan rakan2 sekitar dalam suka dan duka memperjuangkan ISLAM dimuka bumi allah.

canon24may 172

Moga sentiasa dibantu Allah swt segala usaha kita dalam akademik, sahsiah dan tarbiyah, ameen ya rabbal alamin.

Baiti Jannati🙂

This entry was posted in DIARI KEHIDUPAN KAMI. Bookmark the permalink.

9 Responses to Ulang tahun ke 4

  1. aliff says:

    best nyee..urayamashi naa..hehe..semoga abg atif sekeluarga bahagia sehat dalam rahmat Allah..

  2. leman says:

    semoga seribu satu pengalaman yg dilalui di bumi samurai nie dpt mengukuhkn lg ikatan rumahtangga yg abg athif & kak siti bina 4 tahun lalu…senyum sokmo =)

  3. diey_spk says:

    salam ziarah..
    slmt ulngthn yg ke 4…semoga ct sekuarga dlimpahkn ngn rezeki n kebhgiaan yg tak berbelah bg..:)peluk cium utk ahya n ahna yg makin comel n smkn besaq:)

  4. r1dz says:

    Salam Atip n Famili.
    Congrats on the 4th anniversary..cpt btul masa berlalu..rasa mcm baru few months back attended wedding korang. 1st budak forecast 2 get married.
    Gambar Pasangan Samurai Bahagia tu terbaek lar. Next time kena include skali 2 anak ninja comel baru gambar lengkap.

  5. ctaf05 says:

    iro iro arigatou…aliff, leman, diana n rldz…4 the wish…jzkk…

  6. warkahraudhah says:

    salam ziarah,akh athif.InsyaAllah, semoga dilimpahi dengan mawaddah dan sakinah selalu.

    Jazakallah atas segala perkongsian. Semoga terus istiqomah dalam membawa bahtera rumahtangga islam.

    Semoga dapat bersua lagi,insyaAllah.

    Salam kerinduan kasih sayang sesama muslim.
    Wassalam wbt.

  7. kak maziah says:

    Salam ukhuwwah..
    indahnya Ramadhan..dgn redha dan izinNya, Kak maziah dapat melihat wajah ct bersama kuarga tersyg..entah2 ct tak ingat dah kat kak maziah kan?
    ni kak maziah spi…dik. bila tgk gambar convo 2003 ada gambar ct..rindu sgt rasenye..
    dapat blog adik dpd kak dzurina abu bakar..

    selamat berpesta ibadah dari kami skuarga..
    maziah, mahfuz najhan, iffah najihah n fudhail murshidi..
    moga ukhuwwah makin mekar setelah lama berputik..

  8. salam ukhuwah…
    ingat lagi x pd akak ct??
    ni kak maziah spi..mungkin ct dah lupa pd akak tp akak sntsa ingat pd ct..
    terlalu gembira dpt melihat wajah ct yg bahagia bsama kuarga tersyg..

    slmt berpesta ibadah dr kak maziah, suami n anak2.

  9. hana says:

    salam ct..
    rasanya skrg nih ct dah selamat bersalin..tahniah yer! selamat berpantang, dan epi belated annivesary wat ct n suami! mudah2an terus aman bahgia dan dberkati dalam kehidupan.

    love from kanazawa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s