Kenali kami

raya haji

gambar terbaru : Selepas solat hari raya eid adha Dec 2008

Kami keluarga dari Malaysia, sekarang menetap di Okayama, Jepun. Bersama ummi, Ahna Safiy dan Ahya Safiy menemani babah menyambung pengajian peringkat phD di tahun 2 Okayama University dalam bidang System Integration. Alhamdulillah babah dah selesai menyiapkan paper journalnya yang pertama, dan sekarang sedang berusaha untuk paper seterusnya dalam rangka menyelesaikan dan lulus  pengajian peringkat PhD… good luck babah !😉

ahna

Ni gambar anak sulung kami, ahna safiy nama di beri, sudah berumur 2 tahun 7 bulan. Sangat ceria, peramah dan sayang adiknya. Selalu tolong ummi masak, insyaallah nanti boleh masak betul2 untuk babah;) . Ahna masih berusaha melancarkan pertuturannya dalam BM, BI dan nihongo…huhu taihen desu ne… insyaAllah berusaha ye anak ummi😀

ahya-raya

Ni anak kedua kami ahya safiy, sekarang sudah berumur 1 tahun 4 bulan, sangat bertenaga orangnya ceria juga dan suka bermain dengan kakak ahna. Sekarang dah pandai berjalan, berlari, blh kenal dan sebut ummi dan babah but still sebutan ummi dia agak pelat sikit😛. Ahya suka tersenyum dan ketawa. Dia juga banyak dan mudah belajar dengan adanya kakak ahna.🙂

20 Responses to Kenali kami

  1. tuh lelaki adik ct ke atif..mcm muke atif…ada kat jepun gakk ke….ada sedara mara..mesti best

  2. ahna n ahya mcm kembar..ada tak org kate dia kembar..hehehe…sometimes tak tau mane satu ….mcm sama je muke dia..

  3. ct says:

    aah kak. adik athif…huhu ct xde adik dah

  4. Shuaib says:

    This really look nice but can’t read the malaise wordings! However, mere looking at the menu it’s really tantalizing!

  5. Kak Ina says:

    salam ukhuwah dari kak sekeluarga di kanazawa..:)

  6. amir_banana says:

    Salam,今日は!
    幸せだなぁ。。。先輩は。勉強頑張ってね。。

  7. yati says:

    salam.

    waah besnye;) nyamnyam

  8. hafizuddin says:

    salam abg athif…ana nk tempah makanan leh?
    hehehe

  9. rajulussalim says:

    Salam..hehe muka ahna safiy tu ade iras2 akhi fadhli ek…hehe
    ape khabar agaknye akhi fadhli yek..lme tak jpe die😀

  10. ctaf05 says:

    hehe yeke…fadhli insyaAllah akan mengerjakan umrah akhir bulan ni kalau tak silap ana. Tak lama lagi nak dapat baby dah tu..sepupu baru ahna dan ahya..😀

  11. nadya says:

    comey la ahna and ahya…

  12. ayahchu says:

    salam, ct kalau org seremban nak order sama leh ke? telioq………. maksu kim salam

  13. ctaf05 says:

    hehe ayahcu…buat apa nk order bgan ct yg duk jauh ni…😀 …tu makcu tu bukan main tere masaknya kan…..hihi

  14. ayahchu says:

    amboi….. ayahchu dok tengok slide pic menu menarik sungguh. macam as seen on TV lak. Kira dah jadi pakar la… syukur….Alhamdulillah tak sia sia athif belikan buku resipi yg tebal dulu tu. sok balik malaysia boleh buka bisnes. Maksu cadangkan buat dadih sebagai tambahan menu untuk cuci mulut……. wassalam

  15. aishah says:

    salam kenal
    n salam ramadhan…
    kite duk nagaoka…
    dah lama ekkk kat jepun…?

  16. Syazana says:

    syukran ukhti atas kunjungan balas🙂
    mungkin kita x knal satu sama lain.
    just tengok blog “bait muslim”, tetiba termasuk sini.
    comel sngt anak2 akak.
    kalau boleh mintak emel akak ke?
    boleh ym😉
    if x keberatan.
    jzkk!~

  17. Liyana says:

    salam ziarah…sangat kagum arini…membaca banyak blog ibu2 di luar negara..

  18. siti anizah says:

    salam jauh dari malaysia..
    hari nie baru termasuk blog nie. kalau akak tak keberatan saya nak mintak alamat email akak. Sebab saya nak tanya pasal nak buat phd kat okayama u nie.. tak tau macam mana nak dapat info.. kalau akak sudi tolong..
    anyway, bulan2 puasa nie, memang makin lapar tengok resepi2 nie..

    tq..

  19. etong says:

    assalamualaikum,

    akak… ada email cik atif x??? sy anak murid dia…

  20. Dhoto says:

    Tetangga 1 bulding,…

    assalamualaikum wr wb

    main ke http://dhoto.wordpress.com

    apa masih dilihat ya ini sitenya,…

    wassalam

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s